آموزش ارز دیجیتال

اندیکاتور استوکاستیک

اندیکاتور استوکاستیک

اندیکاتور استوکاستیک ( stochastic )  از خانواده اسیلاتورها و یک از انواع نوسانگر هاست که در تحلیل تکنیکال به تریدرها در تشخیص انتهای روند و سیگنال بازگشتی بسیار کمک میکند و یکی از بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال است . درآموزش تصویری استوکاستیک مسترسیگنال چم وخم این اسیلاتور جذاب را فراخواهید گرفت . با آموزش کامل استوکاستیک در کمتر از 30 دقیقه می توانید تمرین خوبی برای نحوه کارکردن با این اسیلاتور را داشته باشید.

استوکاستیک کامل چیست؟

قبل از اینکه به استوکاستیک کامل بپردازید با تاریخچه آن آشنا شوید، استوکاستیک یعنی چه؟ واژه stochastic یا استوکاستیک  یعنی نوسانگر که آقای جورج لین ریاست دانشگاه واتسکا و تحلیگر معروف تکنیکال در دهه 1950 اقدام به ابداع این اسیلاتور نمود.

به گفته آقای لین «اندیکاتور استوکاستیک، مونتوم حرکت قیمت را اندازه‌گیری می‌کند. تصور کنید یک موشک به هوا پرتاب می‌شود. اگر این موشک بخواهد فرود بیاید باید خاموش شود و اگر می‌خواهد خاموش شود باید سرعت خود را کم کند. به همین ترتیب، وضعیت مومنتوم همیشه قبل از خود قیمت تغییر می‌کند.» stochastic با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال کمی متفاوت است چرا که ورودی های آن از حجم معاملات و قیمت سهم پیروی نمی کند زیرا فرمول استوکاستیک بر اساس سرعت و جهت حرکت روند می باشد و برای ادامه روند درمعاملات بسیار حائز اهمیت است. با کمک اسیلاتور استوکاستیک در هر تایم فریمی می توانید سرعت بازار و روند آن را تشخیص دهید پس بعد از آشنایی با مفاهیم تئوری این اندیکاتور فیلم آموزش اندیکاتور استوکاستیک در آپارت یا یوتیوب مستر سیگنال را مشاهده کنید.

آموزش کامل استوکاستیک

 آموزش کامل استوکاستیک به شما یاد می دهد چگونه این ابزار را به سایت تریدینگ ویو اضافه کنید و تنظیمات آن را در Trading view انجام دهید. بعد از پایان مشاهده آموزش تصویری استوکاستیک شناسایی نقاط اشباع خرید و نقاط اشباع فروش را مورد بررسی کامل قرار میدهید. قطعا استراتژی تحلیلگران با یکدیگر متفاوت است و به دید معامله گری آنان بازمیگردد بنابراین تنظیمات استوکاستیک در فیلم آموزش پیشرفته استوکاستیک بصورت پیش فرض توصیه و تحلیل تکنیکال انجام می گردد.

آموزش ویدئویی اندیکاتور استوکاستیک

فرمول اندیکاتور استوکاستیک و سیگنال گیری

فرمول اندیکاتور استوکاستیک هم مانند سایر اندیکاتور ها شامل توابع ریاضی است که در این بخش به تفسیر آن می پردازیم: اجزای اندیکاتور استوکاستیک شامل یک خط جامد بنام k% برای تمامی دوره ها و خط متحرک 3 دوره ای بنام D%که دارای میانگین متحرک 3 درصدی و تحلیل گران خط k% را سریع یا اصلی و خط D% را آهسته یا سیگنال می نامند در سیگنال گیری استوکاستیک تقاطع ویا موازی بودن آنها نقش مهمی دارند. فرمول stochastic به تابع استوکاستیک نیز معروف است ، برای بدست آوردن k% و D% پارامتر های زیر لازم می باشد:

  • پایین‌ترین سطح قیمتی در جریان Lowest Low
  • بالاترین سطح قیمتی در جریان Highest High
  • قیمت بسته شدن Current Close

K% = (Current Close – Lowest Low)/(Highest High – Lowest Low) * 100 D% = 100 X (H3/L3)

نحوه محاسبه فرمول استوکاستیک دردوره 5 یا 14 کندلی منجر به ایجاد دو خط آبی رنگ K% و قرمز رنگ D%می شود که زمانی که هر دو خط در زیر سطح ۲۰ قرار گیرند و K% از پایین به بالا خط D% را قطع کند سیگنال خرید صادر خواهد شد که نشانه افزایش شتاب خرید در بین فعالین بازار می‌باشد؛ و بلعکس زمانی که هر دو خط در بالای سطح ۸۰ می‌باشند و خط K% از بالا به پایین خط D%را قطع کند در این حالت سیگنال فروش خواهیم داشت.

انواع استوکاستیک

اندیکاتور استوکاستیک به سه دسته تقسیم‌بندی می‌شود. که شما بعنوان یک تحلیلگر با توجه به استراتژی خود مناسب‌ترین گزینه را انتخاب می‌کنید که انتخاب آن برای انجام تنظیمات  در تریدینگ وینو نیز اهمیت دارد اما انواع استوکاستیک شامل موارد زیر است : سریع: متداولترین نوع استوکاستیک میباشد ولی با توجه به نوسانات زیادی که دارد فقط مورد استفاده برخی از تحلیلگران قرار می‌گیرد که نحوه محاسبه آن بر اساس فرمولهای فوق می‌باشد. کند: استوکاستیک کند که نسبت به نوع قبلی طرفداران بیشتری دارد از K% سریع با میانگین متحرک ساده و ۳ دوره‌ای هموار شده است و همچنین D% آن از میانگین متحرک ساده K% کند سه دوره‌ای محاسبه می‌شود. کامل: استوکاستیک کامل ورژن سفارشی شده استوکاستیک کند می‌باشد. در این نوع از استوکاستیک K% سریع با میانگین متحرک ساده دوره هموار شده است.

تنظیمات اندیکاتور stochastic

خوب تا اینجا با فرمول اندیکاتور stochastic و پارامترهای مهم سیگنال گیری آن آشنا شدید و دریافتید که نوسان محدوده 20 تا 80 ، محدوده های اشباع خرید و اشباع فروش هستند. تنظیمات رنگ و اندازه خطوط D% و K% در آموزش پیشرفته استوکاستیک گفته شده است. اما یک نکته طلایی در این آموزش این است که  توصیه می شود اعداد پیش فرض را دست نزنید. چرا در ابتدای کار با آن چون شما مبتدی هستید و این اعداد بهینه هستند سیگنال بهتری به شما می دهد البته شاید کمی دیرتر سیگنال بدهند اما مطمئن تر هستند. مدرس دوره آموزش تحلیل استوکاستیک جزئیات بیشتر برای تنظیمات استوکاستیک را در تریدینگ ویو دراختیار شما قرار می دهد.

نوسان گیری با اندیکاتور استوکاستیک

همانطور که گفتیم استوکاستیک یک نوسان گیر است. به نوبه خود از بهترین های تشخیص انتهای روند می باشد. چرا که حرکت سریع قیمت و نوسانات کوتاه مدت قیمتی را تحلیل و پیش از برگشت قدرتمند قیمت ، سیگنال برگشتی را صادر می کند. نوسان گیری استوکاستیک شبیه اندیکاتور RSI است. که در بخش آموزش اندیکاتور RSI شرح داده شد. در بازه صفر تا صد نوسان گیری می کند و با کمک این نوسانات می توان دو منطقه اشباع خرید و اشباع فروش را برای سیگنال خرید وفروش پیش بینی نمود. تفاوت اندیکاتور stochastic با RSI در مقدار سطح اشباع است چرا که ناحیه پایین تر از20 را منطقه اشباع فروش می داند و ناحیه بالای سطح 80 را ناحیه اشباع خرید این درحالی ست که در اندیکاتور شاخص قدرت نسبی این اعداد 30 و 70 بودند. در صورتی که موفق به دیدن فیلم آموزش استوکاستیک در یوتیوب نشدید با  مراجعه به کانال آپارات مسترسیگنال این ویدیو را کامل ببینید تا نحوه دریافت سیگنال خرید و سیگنال فروش را تحلیل خود بخوبی فرا بگیرید.

 واگرایی در stochastic

از دیگر کاربردهای اندیکاتور stochastic که به عنوان بهترین کاربرد آن نیز محسوب می‌شود. و امکان بررسی ضعف در روند می‌باشد اصطلاحا واگرایی میباشد. در استوکاستیک واگرایی بسیار کم اتفاق می‌افتد ولی واگرایی‌های استوکاستیک از قدرت بسیار زیادی برخوردار هستند و نشانه مهمی برای تشخیص سناریو احتمالی بازگشت روند است. در صورت مشاهده واگرایی در استوکاستیک احتمال تغییر روند بسیار زیاد است. و در تصمیم‌گیری معامله‌گران وزن زیادی خواهد داشت.نکته مهم در واگرایی استوکاستیک  این است که اگر چه قیمت در سمت چپ، یک کف پایین‌ تر ایجاد کرده اما هم‌ زمان یک کف بالا تر را به وجود آورده است. بدین ترتیب کاهش قدرت روند نزولی را نشان خواهد داد.

نتیجه گیری

با ترفندهای طلایی که در آموزش استوکاستیک فرامیگیرید. شناسایی نقاط حمایتی و مقاومتی در روند سهم و نقاط اشباع خرید و نقاط اشباع فروش  را برایتان ساده و سریعتر خواهد شد. با تنظیمات استوکاستیک استراتژی خود را انتخاب کنید. اگر زمان تایم فریم راکوتاه مدت انتخاب کنید، نوسانات زیادی را در نقاط اشباع (خرید و فروش)  و با تایم فریم های بلند مدت ، نوسانات به صورت کمتری قابل مشاهده می باشند. چون بازه زمانی معاملاتی بلند مدت تر شده است . در آخر نکته طلایی کار کردن با اندیکاتور stochastic یعنی امکان اندازه گیری سرعت و شتاب قیمت را فرامیگیرید. آموزش اندیکاتور مکدی MACD را نیز به شما پیشنهاد می کنم.

سوالات متداول اندیکاتور استوکاستیک

آیا اندیکاتور استوکاستیک به تشخیص انتهای روند کمک میکند؟ استوکاستیک به تریدرها در تشخیص انتهای روند و سیگنال بازگشتی بسیار کمک میکند ورودی های استوکاستیک چیست؟ ورودی های این اسیلاتوربالاترین و پایین ترین سطح قیمت است که میتواند سرعت روند وجهت را مشخص کند. نقاط اشباع خرید و فروش چیست؟ در stochastic ناحیه پایین تر از20 را منطقه اشباع فروش و ناحیه بالای سطح 80 را ناحیه اشباع خرید را مشخص می کند . آیا فرمول اسیلاتور استوکاستیک را باید حفظ باشم؟ خیر نیازی نیست کافی ست آموزش کارکردن با اندیکاتور استوکاستیک را ببینید واعداد مهم را بدانید. استوکاستیک با rsi چه فرقی دارند؟

اندیکاتور استوکاستیک با rsi در اعدادی که به شما در تشخیص مناطق اشباع خرید واشباع فروش کمک می کنند تفاوت دارند.در استوکاستیک 20 و 80 درحالی ست که در اندیکاتور شاخص قدرت نسبی این اعداد 30 و 70 هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *